top of page

Welk zwembad kies ik het best?

Zonder afbraak te doen aan bouwkundige zwembaden, bieden onze monoblok-zwembaden betere garanties. Zo is de kans op lekken minimaal en weet u dat u niet snel voor herstellingswerken staat.
Ook is er geen interactie tussen de beton of liner en de kwaliteit van het zwembadwater. Bij een monoblok kan de gehele installatie van het zwembad + techniek door ons op 4 dagen volledig afgewerkt worden. Natuurlijk zijn er wel grote verschillen in het aanbod van monoblok-zwembaden.

Onthou wel dat er bij ons geen foute keuze bestaat, onze leverancier Freedom Pools is met grote zorg uitgekozen. U zult jarenlang genieten van uw exclusief zwembad.

6 lagen kwaliteit

A. The closed beam construction of your pool indicates that it ́s builted with the highest developed method available in our current market.

B. The gel coat stabilizer is resistant to chemicals and ultraviolet rays.

C. We use water-resistant VINYLESTER EPOXY to guarantee the pool’s protection against osmosis.

D. Two layers of hand laid vinylester strategically placed for durability and strength.

E. A layer of white EPOXY which provides additional strength and protects the layers.

 • Als instapkwaliteit zijn er de polyester zwembaden. Deze zwembadtechniek is ondertussen achterhaald en veroorzaakt in veel gevallen problemen zoals bvb. osmose. Dit is nog wel het meest voorkomende en gekende monoblok-zwembad. Het prijsverschil tussen polyester en de betere kwaliteiten is ondertussen zodanig klein dat deze besparing onverstandig is. Daarom bieden wij ook geen polyester zwembaden meer aan.
 • Ceramic of keramische zwembadenzijn beduidend beter en steviger van kwaliteit dan polyester zwembaden. Vooral omdat de kans op osmose kleiner is (maar nog niet uitgesloten). Deze zwembaden gebruiken nog wel dezelfde gelcoat (kleurlaag) als een traditioneel polyester zwembaden, wat nog maar en kleurvastheid van 10 jaar garandeerd.
 • Polypropyleen zwembaden:
  Dit is een nieuwe technologie van zwembaden die momenteel agressief op de mark gepromoot worden als superieure monoblok-zwembaden.
  Ten eerste zijn dit geen echte monoblok-zwembaden. ze worden wel in 1 stuk getransporteerd, maar bestaan uit verschillende panelen die aan elkaar gelast werden.
  Als je bedenkt dat deze panelen een grote uitzettings- / krimpingsfaktor hebben, zal het u ook nietverrassen dat deze zwembaden maar Max. 10 jaar garantie kunnen geven.
  Deze worden meestal in het wit aangeboden omdat in deze kleur de lasnaden minder opvallen.
  Kortweg een product waar je mijn inziens beter je handen van kunt afhouden als u op zoek bent naar een duurzaam zwembad.
Met de FULL VINYLESTER zwembaden van Freedom Pools worden al de voordelen behouden, maar door het gebruik van Epoxy in de kleurlaag zijn zelfs de poriën afgesloten. Toch wel een groot voordeel omdat bij deze technologie de kleur in de laag zit en er niet gewoon op ligt. Dus beter tegen krassen en verkleuring. Ook maakt de Epoxy-acrylaat-laag het zwembad gladder en geeft de kleur meer glans. Vergeet niet dat er in een zwembad altijd inwerking is van chemische producten op de wand. De kleurlaag is uiteindelijk het visitekaartje van uw zwembad. Niet te vergeten dat de fabrikant een garantie van 35 jaar geeft op kleurvastheid.

Nadeel is wel dat deze grondstof duurder is.

Dus absolute TOPKWALITEIT aan een zeer gunstige prijs. Bekijk onze promoties!

Wij hebben ook steeds een ruime voorraad op stock.

bottom of page